pre ženy

04.05.2014 10:45
Jedným z najjednoduchších a najefektívnejších cvikov sú drepy. Vďaka ich variácii a správnej technike dosiahnete krásne vytvarovanú postavu. Týchto 10 minút drepov si zamilujete! Ženy najviac trápia problematické partie v oblasti brucha a zadných stehien, pričom úprava stravy by nemala byť...
04.05.2014 10:44
Trápi vás váha a stále neviete, či ste naozaj schudli podkožný tuk alebo sa vaše telo iba odvodnilo? Vďaka tejto jednoduchej rade na to ihneď prídete! Ak ste viditeľne schudli, no na váhe svieti privysoké číslo, nepanikárte. Môže ísť pokojne o zvýšenú hladinu vody v organizme, pretože telo...
04.05.2014 10:42
Do leta je ešte času dosť, no ak chcete schudnúť do plaviek, máte najvyšší čas začať. Pravidelným cvičením môžete schudnúť až 10 kíl. Pozrite si tréningový plán, ako na to! Túžba po chudšom a hlavne pevnejšom tele by mala predovšetkým odrážať schopnosť dodržať svoje ciele. Dva mesiace...
04.05.2014 10:39
Každá túži po výstavných nohách, ktoré by mohla ukazovať v šortkách, krátkych šatách či minisukniach. Vďaka týmto cvikom sa budete môcť pýšiť ukážkovými nohami! Ak máte silnejšie nohy, jednoduchými cvikmi môžete docieliť, aby boli štíhlejšie a bez tukových vankúšikov, ktoré sa radi usadzujú práve...

chudnutie

04.05.2014 10:36
Hovorí sa, že na to, aby ste spálili jeden kilogram telesného tuku, je potrebné množstvo približne 7000 kalórii. Teda ak je v rámci vášho diétneho programu denný kalorický deficit cca 500 kcal (denne prijmete dajme tomu 2500 kcal a vydáte 3000 kcal), malo by to potrvať asi 2 týždne (500 kcal x 14...
04.05.2014 10:34
Rušný deň môže byť z hľadiska vášho výživového plánu hazardom. Dokonca aj tí najlepší z nás môžu byť chytený do situácií, ktoré môžu byť potencionálnou sabotážou dobre realizovanej výživy. Chceme aby ste boli úspešný pri vašej ceste za znížením nadváhy, takže sme Vám vymysleli päť bežných...
04.05.2014 10:32
Problém obezity nie je taký jednoduchý, ako sa javí. V hre je veľa faktorov, ktoré sa nedajú vždy zjednodušiť do základnej rovnice s výslednou nulou, v ktorej je kontrolovanie hmotnosti vecou zosúladenia príjmu potravy s aktivitou. Čiastočne je to preto, lebo úplne nerozumieme zložitému mechanizmu...
04.05.2014 10:31
Ako trénuješ Spôsob akým budeš trénovať má veľký vplyv na to, koľko tuku spáliš. Drž sa týchto osem pravidiel pri tlačení železa. 26, Ťažká váha Spotreba kyslíku po cvičení má priamy vplyv na rýchlosť metabolizmu po samotnom tréningu. Vedci na Nórskej Univerzite (Sport and Physical Education ,Oslo)...
04.05.2014 10:30
Nech robíš čokoľvek, nefunguje to. Prečo by si inak čítal tento článok? Možno si vymenil vyprážané kuracie za opekané na grile a tvoj bežecký pás si získal viac tvojej pozornosti ako tvoja TV, ale tvoje telo stále nie jetam, kde by si chcel aby bolo. Nerob si starosti: vrece s trikmi ako sa...
04.05.2014 10:29
Určite to mnohí z vás poznáte. Stravovanie s obmedzeným príjmom kalórii zo začiatku funguje celkom dobre. Váš obvod v páse sa sľubne zmenšuje, no len dovtedy, kým nespáchate niektoré z diétnych prešľapov počas chudnutia. Pokúsim sa vám poradiť, ako im predísť. Na začiatku sa všetko vyvíja podľa...
04.05.2014 10:28
Viete dobre, že konzumácia raňajok je dôležitá. Vedeli ste však, že vaše ranné rozhodnutie pri výbere raňajok môže určiť ako sa budete cítiť počas celého dňa? Nie len to, zdravé raňajky každé ráno môžu znížiť riziko ochorenia ako rakovina alebo diabetes. Teraz vám vysvetlíme, ktorým jedlám je...
04.05.2014 10:27
Dnes už určite viacero z vás vie, že aj pri zhadzovaní váhy je lepšie jesť viackrát denne a nie stravovať sa nepravidelne a len pár krát v priebehu dňa. Vidíme to v praxi a potvrdili to aj mnohé vedecké výskumy. Ľudia s nepravidelným stravovaním majú väčšie sklony priberať tuk a majú nadváhu....

Blog

04.05.2014 08:43

DEZERT:

Tak, dnes prvá várka ríbezlí pooberaná a je nedeľa, takže chcelo to čo? No predsa nedeľný sladký koláč. ;) Rozhodla som sa pre rýchly, ale zároveň veľmi chutný recept, ktorý je pre väčšinu z nás obľúbený. Muffiny! Pridala som jogurt, aby boli pekne vláčne a ríbezle im dodali pekne sladko-trpkastú chuť. Skvelé využitie prvých ríbezlí.
 
Ríbezle a zdravie...
Ríbezle sú plné vitamínu C. Aby sme si pokryli svoju dávku tohto potrebného vitamínu, stačí zjesť štyridsať bobuliek. Ďalej obsahujú vitamín A, ktorý významne chráni imunitu a niacín, vitamín, ktorý je dôležitý pre nervy. Okrem toho všetkého aj draslík, vápnik, železo, horčík a mangán. Kto teda konzumuje ríbezle vo veľkom množstve a často (alebo si ich aspoň dopraje v lete), mal by byť vitálny, koncentrovaný a sršať dobrou náladou.
 
 Suroviny (12 veľkých muffinov):
2 šálky špaldovej múky, 1 šálka bieleho jogurtu,
1 šálka čerstvých ríbezlí,
¾ šálky trstinového cukru,
2 vajcia, 1 ČL jedlej sódy,
1 ČL škorice, 1 ČL vanilkového extraktu,
¼ šálky roztopeného kokosového oleja,
 
 Postup: V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múka, cukor, jedlá sóda, škorica). V druhej miske som si zmiešala mokré suroviny (vajcia, jogurt, olej, extrakt). Mokrú zmes som vyliala do suchej a dobre vymiešala, dokiaľ sa všetko nespojilo. Nakoniec som zľahka primiešala ríbezle a plnila formu na muffiny. Vrch muffinov som posypala ešte extra dávkou ríbezlí. Ja osobne košíky na pečenie nepoužívam, tak som si formu trochu vymazala kokosovým olejom. Piekla som 30 minút pri 180 stupňoch. Prajeme dobrú chuť. :)
04.05.2014 08:36

DEZERT:

Dostala som správu od našej fanúšičky, či by som nemohla pripraviť nejaký recept na muffiny bez múky - a už ho aj prinášam! :) 
 
 Mandľová múka je bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín, má nízky obsah sacharidov, skvelá na pečenie a príjemne zasýti - udrží vašu hladinu cukru na uzde. 
Vláčna, nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú.
 
 Suroviny (12 ks):
2 a 1/2 šálky nakrájaných jabĺk na malé kocky,
2 a 1/2 šálky mandľovej múky,
2 PL kokosovej múky,
4 vajcia, 4 PL kokosového oleja,
1/2 ČL jedlej sódy
2 PL škorice, 1/4 šálky medu,
1/2 šálky jablkového pyré,
Kokosové chipsy na posypanie,
štipka soli,
 
 Postup: Jednoduchý. V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a jablkové pyré. Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch. Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Dobrú chuť.
04.05.2014 08:33
OBED:
TIPna skvelý, rýchly a neskutočne dobrý obed! Je tu niekto, kto nemá rád grilované kuracie prsia? Ja ich zbožňujem! :-) Doplnila som ich omáčkou z póru ale POZOR, žiadna pridaná smotana.
 
PÓR – je zásobárňou vitamínu C a E, kyseliny listovej, ďalej obsahuje karotény, železo, draslík. Pór je známi aj svojimi organizmus prečisťujúcimi účinkami (prečisťuje krv a črevá), je vhodnou súčasťou stravy pri detoxikácii organizmu. Vďaka obsahu kyseliny listovej a železa je dobrým pomocným prostriedkom pri liečbe anémie (chudokrvnosti). Pór je známy svojím pozitívnym vplyvom na srdce, chráni naše cievy a pôsobí proti vysokému krvnému tlaku. Vďaka nízkemu obsahu tuku a vysokému podielu vlákniny nezaťaží trávenie a je vhodný aj pre ľudí snažiacich sa schudnúť. 
 
Suroviny (2 – 3 porcie):
dve polky kuracích pŕs, soľ, grilovacie korenie, 1 ČL rozmarínu, olivový olej,
 
 Pórová omáčka:
1 pór, 3 PL olivového oleja, 3 PL celozrnnej ražnej múky, 400 ml mlieka, soľ, štipka muškátového oriešku, 1 ČL octu, 1 ČL trstinového cukru, mleté biele korenie,
 
Príloha:
ryža, mletá červená paprika,
 
 Postup: Umyté kuracie prsia som si z každej strany osolila, okorenila grilovacím korením a posypala rozmarínom. V grilovacej panvici som si zohriala olivový olej a poukladala obidve polky kuracích pŕs. Na miernom ohni som ich opekala 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany, kým nebolo mäso mäkké. Medzitým som si pripravila omáčku. Vo väčšom hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala múku a chvíľku som ju opražila. Potom so priliala studené mlieko a za stáleho miešanie som varila cca 3-4 minúty. Nakoniec som pridala na kolieska nakrájaný pór a varila som 10 minút, kým, omáčka nebola taká hustejšia. Keď bola omáčka hotová tak som ju odstavila z ohňa a ochutila soľou, korením, muškátovým orieškom, octom a cukrom. Grilované kuracie prsia som podávala s pórovou omáčkou a ryžou, ktorú som ochutila mletou červenou paprikou. Prajeme dobrú chuť. :-)
04.05.2014 08:29
OBED:
Ahojte! :-)
 Práve ste prišli z práce či z kúpaliska a neviete čo na večeru? Tak potom tu niečo pre vás mám. Baví ma vymýšľať nové chute a kombinácie a tak som zvolila tieto chutné a zdravé placky z karfiolu a zelenej fazuľky. Možno si myslíte, že sa to k sebe nehodí alebo ako môžu chutiť. No poviem vám, že sú GENIÁLNE!
 
KARFIOL
Vedeli ste, že v 100 g karfiolu je iba 25 kcal? Dodá telu množstvo biolátok, vitamínov (B 12, B 9, H, C), minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín. Minimálny obsah sacharidov, tukov, nízkokalorickosť a močopudnosť robia z karfiolu ideálnu potravinu pri redukčnej diéte. Má vysoký obsah kyseliny listovej, ktorá pôsobí s vitamínom B 12 na rast buniek a krvotvorbu.
 
 ZELENÁ FAZUĽKA
Je bohatá na železo, vápnik, horčík, draslík, mangán, vitamíny skupiny B a bielkoviny. Navyše obsahuje aj vitamín C, kyselinu listovú a vlákninu. Vitamín C ako účinný antioxidant pomáha udržiavať našu dobrú kondíciu.
 
 Suroviny (19 menších paciek):
1stredne veľký karfiol, 150 g zelenej fazuľky, 150 g celozrnnej múky, 200 ml mlieka, 3 vajcia, 100 g tvrdého syra (Eidam), 100 g morčacej šunky, olivový olej, soľ, biele mleté korenie, majoránka, nasekaná petržlenová vňať,
 
Postup: Karfiol som si natrhala na menšie kúsky a uvarila v osolenej vriacej vode do mäkka. Zelenú fazuľku som nadrobno nakrájala, a tiež uvarila vo vriacej vode do mäkka. Medzitým som si šunku nakrájala na malé kocky a nastrúhala syr. Uvarený karfiol som nechala vychladnúť, potom som ho najemno rozmixovala a premiestnila do hlbokej misky. Pridala som uvarenú zelenú fazuľku, múku, mlieko, vajcia, nastrúhaný syr, šunku, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a ostatné koreniny. Všetko som spolu dôkladne premiešala. Na panvici som si rozohriala olivový olej, lyžicou tvarovala menšie placky a piekla, pokiaľ neboli pekne hnedé. Podávame so šalátom, zeleninou alebo len tak osamote. Prajeme dobrú chuť. :-)
04.05.2014 08:24
OBED:
Zdá sa mi to, alebo na túto zeleninu sa pomaly zabúda? Neviem ako vy, ale ja patizón som jedla po vééééľmi dlhej dobe. Som skoro zabudla ako chutí. Dlho som rozmýšľala, ako ho spracujem – zvolia som plnenie a neľutujem! Na tieto letné dni ako stvorený.
 
Skvelý, ľahký, ale zároveň sýty recept s minimom kalórií. Kým sa vrhneme na recept, poďme nazrieť na jeho výhody pre naše telo. :)
 
 PATIZÓN A ZDRAVIE
Patizóny sú plné vitamínov a minerálov, ktoré majú priaznivé účinky na naše telo. Medzi inými v ňom naše telo nájde napríklad železo či draslík. Špecifické na patizóne je, že má veľmi nízky obsah sodíka. To ho predurčuje ako veľmi dobrú zložku potravy pre ľudí trpiacich srdcovo-cievnymi problémami, alebo ochoreniami obličiek. Okrem toho majú patizóny veľmi nízky obsah kalórií a sú teda pomocníkom pri rôznych redukčných diétach. Odporúčajú sa tiež pre diabetikov, vďaka minimálnemu obsahu sacharidov, hodia sa i do detského jedálnička. Vynikajúcou vlastnosťou je napríklad to, že vôbec nenadúvajú. Pomáhajú odstraňovať škodliviny z čriev, podporujú trávenie, regenerujú organizmus. (zdroj)
 
 Suroviny (1 porcia): 1 stredne veľký patizón, 1 ks kuracích pŕs, 1 malá cibuľa, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, syr eidam 30%, hrsť čerstvej petržlenovej vňate, čierne kroenie, muškátový oriešok, oregano, olivový olej, soľ, 
 
Postup: Spodok patizónu som si odkrojila, aby dobre „stáli“. Potom som odrezala vŕšok a stred vydlabala lyžičkou. Patizón som si zaliala vriacou osolenou vodou, nechala ho odpočívať 2 minúty a dala odkvapkať na tanier. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu s plátkami cesnaku. Po chvíľke som pridala trochu dužiny s patizónu a krátko som podusila. Nakoniec som pridala mäso, vajce, trocha syru, dochutila soľou a koreninami. Touto zmesou som plnila patizón. Patizón som dala na plech vyloženým papierom na pečenie, vrch som posypala ešte syrom, po upečení bude mať pekne chrumkavú „pokrievku“ a piekla som 35 minút (podľa veľkosti patizónu) pri 200 stupňoch. Hotovo. Dobrú chuť. :)
04.05.2014 08:19

OBED:

Chcete rýchly a zároveň zdravý obed? Tak určite vyskúšajte tieto kuracie „nugetky“, ktoré som obaľovala v pohánkových vločkách. ÁNO, dobre ste prečítali! :) Priznám sa, že dlho som rozmýšľala v čom ich obaliť, no pohánkové vločky boli tým najlepším riešením. K tomu jemný cesnakový dressing ... no ideálna kombinácia. Veď presvedčte sa sami. :)
 
 Suroviny (4 porcie):
Nugetky:
2 polky kuracích pŕs,
pohánkové vločky (množstvo zvoľte podľa seba, koľko budete potrebovať),
1 ČL soli, ½ ČL mletého bieleho korenia,
½ ČL mletej červenej papriky (sladkej),
¼ ČL kajenského korenia alebo mletú červenú papriku (pálivú),
3 PL olivového oleja,
 
 Dressing:
3 PL bieleho jogurtu, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, ½ ČL mletého bieleho korenia, ½ ČL soli, ½ ČL kôpru,
 
Postup: Očistené kuracie prsia som si nakrájala na menšie kúsky – „nugetky“. Potom som si pripravila dva hlboké taniere. Do jedného som dala olivový olej, do druhého pohánkové vločky zmiešané s mletým bielym korením, červenou paprikou, soľou a kajenským korením. „Nugetky“ som najprv potrela olivovým olejom, nechala odkvapkať a následne som obaľovala v ochutených pohánkových vločkách. Takto obalené „nugetky“ som ukladala na plech vyložený papierom na pečenie. Piekla som pri teplote 200 stupňov 20 – 25 minút. Na dressing som si vymiešala všetky suroviny a podávala s chrumkavými „nugetkami“. Dobrú chuť. :)
04.05.2014 08:15
OBED:
 
Rozmýšľate čo pripraviť vašim ratolestiam na obed? Čo tak vyskúšať tieto kuracie prsia, plnené brokolicovou plnkou? K brokolici som pridala trochu ricotty pre extra hladkosť! A s jemnou syrovou omáčkou sú priam dokonalé. Mňam.:-)
 
Suroviny (4 porcie):
1 balík kuracích pŕs, 1 stredne veľká brokolica, 1 a ½ PL ricotty, 80 g nastrúhaného syra (podľa chuti), 200 ml mlieka, 1 strúčik cesnaku, ¼ ČL muškátového oriešku, ½ ČL soli, štipka mletého čierneho korenia, olivový olej,
 
Postup:Kuracie prsia som si po dĺžke rozrezala, vyklepala a zľahka osolila. Brokolicu som si natrhala na menšie ružičky, uvarila vo vriacej vode na 5 minút, scedila som ju, dala do kuchynského robota a rozmixovala nadrobno. Potom som pridala soľ a ricottu a znova mixovala dohladka, aby sa chute prepojili. Kuracie prsia som naplnila brokolicovou plnkou, zrolovala a uistila špáradlom. Naplnené kuracie prsia som opiekla z každej strany domäkka na olejom potretej panvici. Medzitým som si v hrnci zohrala mlieko, pridala nastrúhaný syr, prelisovaný strúčik cesnaku, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie. Za stáleho miešania som varila cca 5 minút, kým omáčka nebola hustá. Kuracie prsia som podávala so syrovou omáčkou a špaldovou tarhoňou, ktorú som si uvarila podľa návodu, ale prílohu zvoľte podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť. :)
03.05.2014 15:54
RAŇAJKY
 
Pomaranč a horká čokoláda...Jedna z najlepších kombinácií, ktoré existujú! Teda, aspoň pre mňa. Najlepšie chutia vtedy, ak sú doplnené o grécky jogurt alebo cottage cheesom.
Zdravé, ľahké raňajky, alebo dezert ? :)
Suroviny (8 ks)
 
Palacinky:
6 PL špaldovej hladkej múky,
2 PL práškového kakaa,
1 PL trstinového/kokosového cukru,
1 ČL rozpusteného kokosového oleja,
¼ šálky mlieka,
¼ šálky vody,
1 vajce,
štipka soli,
 Sirup:
½ šálky trstinového/kokosového cukru,
½ šálky vody,
kôra z 2 pomarančov,
 
Postup: Všetky suroviny na palacinky som si pridala do misky a vymixovala do hladka ponorným mixérom. Sirup som si pripravila nasledovne. Vodu a cukor som zmiešala v malom hrnci a priviedla k varu. Potom som pridala kôru z pomarančov a plameň znížila na minimum. Zakryla som pokrievkou a varila 20 minút, občas premiešala. Varte dovtedy, dokiaľ zmes nebude mať konzistenciu sirupu. Rozohriala som si panvicu, potrela zľahka kokosovým olejom a tvorila palacinky. Hotové naplníme gréckym jogurtom alebo cottage cheesom a vrch polejeme pomarančovým sirupom. Dobrú chuť! :)
03.05.2014 15:50
RAŇAJKY
 
Dobré ráno prajeme! :-)
Chcete raňajky plné vitamínov, bielkovín, vlákniny a minerálov? Ak áno, tak som si pre vás pripravila tieto chrumkavé zapekané müsli s gréckom jogurtom, ktoré vám dodajú energiu na celé dopoludnie. Tak čo, vrhnete sa na recept? :-)
 
Suroviny (2 porcie),
120 g ovsených vločiek,
40 g kokosového oleja,
1 PL trstinového cukru,
1 PL medu,
1 ČL škorice,
ovocie, oriešky podľa chuti (hrozienka, brusnice, marhule, ananás, banán, kokos, plátky mandlí, vlašské orechy,....),
Postup:Na miernom ohni som si rozpustila kokosový olej. Pridala som cukor, med, škoricu a za stáleho miešania som nechala rozpustiť. Potom som odstavila z ohňa a prisypala som ovsené vločky, ovocie a oriešky. Všetko som spolu dobre premiešala. Malý plech som si vyložila papierom na pečenie a vysypala pripravenú zmes. Zapekala som pri teplote 170 stupňov 15 – 20 minút. Po zapečení a vychladnutí som müsli varechou rozmrvila. Do skleneného pohára som si dala grécky jogurt a posypala chrumkavým müsli. Prajeme dobrú chuť. :-)
03.05.2014 15:48
RAŇAJKY
Prečo trojitý? Použila som ovsené otruby, ovsené vločky a ovsenú múku + čučoriedky a mak, tým fakt nemôžeš nič pokaziť! Tento kúsok vás hneď z rána nabije kvalitnými sacharidmi, vlákninou, tukmi a omega 3 a 6. Možno na prvý pohľad vyzerá, že je suchý, ale opak je pravdou, je pekne mäkký. Ja osobne som si to naservírovala ešte s gréckym jogurtom (aj bielkoviny treba!), trochou arašidového masla a extra dávkou čučoriedok (skvelý antioxidant!). 
Tento muffin obsahuje cca 210 kcal, 5 g tuku, 8 g bielkovín, 38 g sacharidov a 9 g vlákniny.
 
Suroviny (1 ks):
2 PL ovsených otrúb,
1 a ½ PL jemných ovsených vločiek,
1 PL ovsenej múky,
2 PL citrónovej šťavy,
1 PL jablkového pyré alebo bieleho jogurtu,
¼ šálky čučoriedok,
1 ČL rozdrvených ľanových semienok,
½ ČL vanilkového extraktu, 1/2 ČL prášku do pečiva,
1 ČL mletého maku,
½ - 1 PL hnedého cukru,
Postup: Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Všetky suroviny som si zmiešala v miske (najlepšie rukou) a zmes vložila do malej kávovej šálky, ktorú som si vyložila papierom na pečenie (alebo šálku vymažte kokosovým olejom). Nakoniec na vrch som pridala ešte pár čučoriedok a piekla cca 20 minút. Odporúčam priebežne kontrolovať. Dobrú chuť! :) 
TIP: Ak práve nemáte po ruke ovsenú múku, stačí si ovsené vločky rozmixovať na „prach“.
1 | 2 >>